Karpuz Çekirdeği Faydaları Nelerdir?
Karpuz, yazın ve yaz sıcaklarının habercisidir. Karpuzun rengi ise neşenin ta kendisidir. Ev dekorundan, mutfak ürünlerine kadar karpuz kendini her üründe göstermiştir. Çekirdekleri ile karpuzun o tatlı rengi bir araya geldiğinde, bir de kabuğundaki yeşil geçişler o rengi sahiplendiğinde adeta bir ressamın tablosuna bakıyor gibi olursunuz.
Günebakan, kabak çekirdeği derken çekirdek kültürünüze bir yenisi daha eklensin ister misiniz? Uzun sohbetlere eşlik eden çayın yanındaki ikramlıklarda, karpuz çekirdeğine de yer açmalısınız. Diyarbakır’da, Mardin’de, Adana’da sıklıkla tüketilen karpuz çekirdeği; neden çöpe atılmıyor da yeniliyor hiç düşündünüz mü? İnsan düşünmeden edemiyor açıkçası.
Karpuzu yerken yiyoruz da çekirdeğini yiyenlerin bildiği o gizemli bilgi nedir acaba? Biz de bir deneyelim madem, muhakkak bir faydası vardır, diye düşünüyorsanız sizleri şöyle yazımıza davet ediyoruz. Çünkü öğrenecekleriniz karşısında bu yaz döneminde, içinizi serinleten karpuz lezzetinden kalan çekirdekler, çöpe gitmeyecek ve çay keyiflerinizde tıpkı kabak çekirdeği gibi sohbetlerinize eşlik edecek. Cilt güzelliğinize daha da güzellik katmak için de çok iyi bir tercih olacaktır.
Üstelik bilinmeyen faydaları ile size baştan aşağı sıhhat sağlayıp, diyette karpuz çekirdeği yiyerek kilo vermenize bile yardımcı olabilir. Haydi bu yaz, sıcakların tadını çıkarırken aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Çekirdektir ne yapabilir dememek için yazımız sizlerle.
Karpuz Çekirdeği Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Protein açısından oldukça zengin olan karpuz çekirdeği sporcular için protein tozundan daha değerlidir.
Magnezyum açısından da zengin olan karpuz çekirdeği kan basıncını ve kan şekerini düzenlemektedir.
Fosfor, demir, potasyum, sodyum, bakır, manganez ve çinko gibi vücudumuz için önemli ve gerekli mineraller bulunmaktadır.
Omega-6 değeri de oldukça yüksektir ve omega-6 cilt bakımı için gerekli olan mineral türüdür.
Omega-6 gibi omega-3 değerinin de yüksek olduğu bilinir.
B vitamini eksikliği için ideal bir tercih olabilir. İdeal oranda B vitaminine de sahiptir.
İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak dostudur. Bağırsakları çalıştırıp daha rahat mideye kavuşmanızda size yardım eder. Kabızlık için oldukça etkilidir.
Antioksidan özelliği ile en iyi sonuçlar veren idrar söktürücüdür.
Uzun zamandan beri böbrek taşlarının düşürülmesi için tercih edilir. Böbrek taşı şikayetlerinde tercih edilecek ilk yiyecektir.
Kan dolaşımından kaynaklı hastalıkları önlemek için sıkça tercih edilir.
Kötü kolesterole karşı en iyi kalkandır. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirir.
Hücrelerinizi yenilemek için gerekli olduğunuz proteini, karpuz çekirdeğinden alabilirsiniz.
Karpuz Çekirdeği Zararlı Mı? Hangi Durumda Zararlı Hale Gelir?
Karpuz çekirdekleri sağlıklı şekilde sindirilmediği durumda; mide ağrılarına sebep olabilir. Bu yüzden karpuz çekirdeği nasıl tüketilmeli diye düşünürseniz; sindirim konusunu hatırlatmak isteriz. Sindirim sorunu dışında, şu güne kadar herhangi bir zararı görülmemiştir. Faydalarından nasiplenmek adına, her gün bir miktar karpuz çekirdeği tüketimine özen göstermenizi tavsiye ederiz.
meftun
CEBİNDE sürekli karpuz çekirdeyi taşıyım muhabbet esnasında da bunları çiğnemeye devam eden tiplerden nefret ederim.