Kadir Gecesi İbadetleri
Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur”ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.
Kadir Gecesi’nde ihlas ve samimiyetle Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; Cenab-ı Hakk’a karşı sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli ve kuvvetlendirilmelidir. Bununla beraber Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmelidir ve onun şefaatçi olmasını dileyip, ümmetinden olma bilinci tazelenmelidir.
Pişmanlık duygusuyla işlenen büyük veya küçük günahlar için tevbe ve istiğfar edilmeli ve yüce Mevla’dan af dileyip bağışlanmayı beklemelidir. Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir. (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).
Kadir Gecesi’ni en verimli şekilde değerlendirip tefekkürde bulunmalıdır; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşünceler içerisine girmelidir.
Etrafımızdaki mümin kardeşlerimizle helalleşmeliyiz; onlarla Allah-u Teala’nın rızası için ilişkilerimizi sıkı tutarak kurarak rızalarını almalıyız. Yine birbirine karşı küslük ve dargınlık olanların barışıp; gönülleri alınarak barış ve esenlik içerisinde yaşamalıyız.
Üzerinde namaz borcu olanların geçmişte kılamadığı namazların kazasını kılmaları tavsiye edilmekte, şayet kaza namazları yok ise beş vakit namaz ibadetlerini tamamladıktan sonra nafile namazını kılmaları önerilmektedir.
Mubarek Kadir Gecesi İbadetleri ve daha fazlasina sitemizden ulasabilirsiniz
Abidin
kandiliniz mübarek olsun
msml
Allahumma salli ğale seyyidine Muhammed ve ala Ali seyyidine Muhammed.