Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Ekinezya Faydaları Nelerdir? - Ekinezya Nelere İyi Gelir?


Ekinezya Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Faydaları Nelerdir?

Ana vatanı Amerika olan ekinezya bitkisi, ilk defa burada yaşayan Kızılderililer tarafından keşfedilen ve enfeksiyonların; özellikle de açık yaraların tedavisinde kullanılmış bir bitkidir. Zamanla tüm dünyada popüler bir bitki olan ekinezya, antibiyotik özelliği sayesinde soğuk algınlığı, yılan sokmaları, ağrılı hastalıklar ve boğaz iltihaplanmalarında bitkisel tedavi yöntemi olarak yaygın şekilde kullanılmıştır.
Günümüzde de popülerliğini koruyan bitkinin köklerinden hazırlanan çay, sevilerek tüketilir. 1930’lu yıllarda şarbon hastalığının tedavisi için kullanılan bitki, İsviçreli bilim adamları tarafından keşfedilerek soğuk algınlığının tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Kirpi otu, samson kökü, tarak otu, Hint başı, kırmızı ayçiçeği, erguvani kirpi başı ve Brauneria Pallida gibi isimlerle de tanınır.
Ekinezya Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler sayesinde vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır. Vücuttan toksin maddelerin ve fazla suyun atımına yardımcı olur.
Ciltte oluşan mantar, egzama gibi problemlerin tedavisinde oldukça etkilidir. Bu problemler için hazırlanan losyon ve kremlerin çoğunda ekinezya bitkisi kullanılır.
İçeriğindeki E, A ve B vitaminleri ile demir, sodyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri sayesinde vücudun daha zinde ve canlı olmasını sağlar.
Eklem ve kas ağrılarının tedavisini destekleyici rol oynayan ekinezya bitkisi, migren ağrılarının hafiflemesinde de oldukça etkilidir. Antiinflamatuar özelliğe sahip olan bitki, iltihabı azaltıcı etkisiyle de dikkat çekicidir.
İdrar yolları enfeksiyonları, sinüzit, nezle ve grip gibi soğuk algınlıkları, vajinal mantarlar, ayak mantarları ve kulak enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmak da ekinezya faydaları arasında yer alır.
İltihap sökücü özelliği sayesinde solunum problemlerinin üstesinden gelmede de oldukça etkili olan ekinezya bitkisi; boğmaca, solunum yolları enfeksiyonları, difteri, tüberküloz, kuş palazı, boğaz ağrısı ve astım gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Ekinezya Çayının Zararları ve Yan Etkileri
Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi ekinezya çayı tüketmeden önce de kronik rahatsızlığı ya da özel durumu olanların mutlaka doktora danışması gerekir. Özellikle MS, tüberküloz, AIDS ve HIV gibi bağışıklık sistemi rahatsızlığına sahip olan kişilerin doktora danışarak ekinezya çayı kullanmaları elzem bir durumdur.
Ekinezya çayı, bazı kişilerde deri döküntüleri, ciltte kızarıklık gibi alerjilere neden olabilir.
Daha önce papatya çayına karşı alerjik reaksiyon gösterenlerin ve astım hastalarının ekinezya bitki alerjisinin de olması muhtemeldir. Bu kişilerin de ekinezya çayı tüketmeden önce doktora danışmalarında fayda vardır. Uzmanlar ekinezya çayının 10-14 gün üst üste kullanılıp daha sonra bir hafta ara verilmesini önermektedir.
Hamile ve emziren kadınların da ekinezya çayını doktor kontrolü altında tüketmeleri gerekir.
Bunlara ek olarak mide bulantısı ve baş dönmesi ile başlayıp ölüme kadar götürebilen alerjik reaksiyonlar, ekinezya yan etkileri arasında yer alır.



Toplam 2 Yorumlar
NEFRED

www.lafazan.net

SamueL

heralde 50 oldu yorum yaptıgım

Bir cevap bırakın.