Bitki çaylarını demlerken yapılan bazı demleme hataları bitkilerin içeriğindeki şifa veren maddelerin kaybedilmesine yada .Bazı kaynatılması gereken bitkiler kaynatılmadan sıcak demleme yapılarak içildiğinde zehirlenmelere yol açabilir. Bu sebeple bitki çaylarını nasıl demlenmesi gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. bu makalemizde size bu konuyla ilgili bilgi vermeye çalışacağım.
Soğuk Demleme Yöntemi
Sıcak suyla buluştuğunda tedavi etme özelliğini kaybeden bazı bitkiler vardır. örneğin ebe gümeci bitkisi, ökse otu, ve eğir otu gibi. bu sebeple bazı bitkiler soğuk demleme yöntemiyle demlenmelidir.
soğuk demlemeyi şu şekilde yapabilirsiniz: bir miktar bitkiyi soğuk suda gece boyunca bekletip sabah süzerek bir kaba alın. aynı zamanda bir tutam bitkiyi sıcak suda demleyin ve soğuk demleme ile elde ettiğiniz suya karıştırın. böylece bitkinin sıcak suyla buluştuğunda ortaya çıkan maddeleri ve soğuk demleme ile ortaya çıkan maddelerin tümünden faydalanmış olursunuz.
(yani aynı bitkiyi hem sıcak suda hemde soğuk suda demleyip karıştırın.)
Sıcak Demleme Yöntemi
Eğer yeşil bitki kullanacaksanız porselen yada cam bir bardağın içine bir miktar bitki yaprağı yada çiçeği konur ve üzerine kaynatmış olduğunuz su eklenir ve sadece bir dakika kadar demlenir. eğer kuru bitki kullanacaksanız demleme süresi 2 dakika olmalıdır. bitkileri kaynatmayınız. bitki çayları açık renkli olmalıdır, fazla demlenmesine gerek yoktur.
Kaynatarak Demleme
Bazı bitkilerin kaynatılması gerekir çünkü içeriğinde ancak kaynatıldıktan sonra yok olan zehirli maddeler vardır. Kullanmak istediğiniz bitkinin hangi özelliklere sahip olduğunu mutlaka araştırın ve nasıl içilmesi gerektiğini tamamen öğrendiğinizden emin olduktan sonra tüketiniz. Aksi takdirde Şifa niyetine içtiğiniz bitkiler tam tersi bir etki yaparak size zarar verebilir.
Abidin
Emeginize saglik
SamueL
tesekkurler admın