Akciğeri Temizleyen Bitki Çayları
Akciğeri Temizleyen Bitki Çayları Kekik Çayı:
Kekik iyi bir balgam söktürücüdür.
Kekik çayı hazırlamak için taze veya, kurutulmuş kekik kullanabilirsiniz. Taze kekik ile hazırlayacaksanız bir tatlı kaşığı kekik yaprağı yeterlidir fakat kuru kekik kullanacaksanız bir çorba kaşığı kekik kullanmanız gerekiyor.
Öncelikle kekik çayı hazırlarken bilinmesi gereken en önemli şey kekiğin kesinlikle kaynatılmaması gerektiğidir. Kekiği kaynatırsanız bir çok özelliğini kaybedebilir. Hatta kekiği suya eklemeden önce kaynatılan suyun en az bir dakika dinlendirilmesi gerekiyor.
Bir fincan içme suyunu kaynatıp bir dakika dinlendirin ve içine bir çorba kaşığı kekiği ekleyip 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. daha sonra süzerek içebilirsiniz. Dilerseniz kekik çayına bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Nane Çayı:
Nane çayı içmek boğazı yumuşatıp, öksürüğü keser aynı zamanda nane çayının buharını solumak ciğerlerin açılmasına yardımcı olur.
Nane çayını demlemek için 10 yaprak naneyi bir fincan kaynamış suya ekleyip 5 dakika bekletip için
Okaliptüs Çayı:
Okaliptüs, en etkili balgam söktürücü bitki çaylarından biridir. 1 litre kaynar suya 5-6 tane okaliptüs yaprağı atıp buharını solursanız ciğerlerin ve solunum yollarının açılmasını sağlar.
Anason Çayı:
Anason bitkisinde bulunan creosol ve alpapinene adlı bileşenler tıkanıklığı açarak öksürüğü alır. Ayrıca antiseptik etkisi ile hastalığa neden olan mikropların temizlenmesine yardımcı olur. Anason çayının buharını solumak ciğerleri yumuşatarak balgamın öksürükle vücuttan atılmasını hızlandırır.
Kaynamış suyu fincana boşalttıktan anason bir çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağını fincana atın ve mümkünse fincanın ağzı kapalı halde 5-10 dk demlemeye bırakın.
Çayınızı kurutulmuş anason tohumuyla yapacaksanız kurutulmuş tohumu tamamen ezerek kullanmamız gerekiyor. Tohumu iyice ezdikten sonra kaynamış suya atın ve yine ağzı kapatılmış fincanda demlemeye bırakın.
Melekotu Kökü Çayı:
Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve ateşi düşürmek için kullanılan bitkiler arasında yer alan melekotu kökü akciğerleri ısıtan ve uyaran etkisiyle balgamın atılma sürecini hızlandırır.
melek otunun kökü genellikle toz halinde satılır. 1 çay kaşığı melek otu tozunu bir fincan kaynamış suya ekleyip 2 dakika demleyip içebilirsiniz.
Rezene Çayı:
Rezene çayı bronşları temizleyerek ciğerleri rahatlatır
1 kupa bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumu ekleyip 5 dakika kadar demleyip süzerek içebilirsiniz. eğer rezene tohumunu toz haline getirerek kullanacaksanız 1 çay kaşığı yeterli olacaktır.
Meyan Kökü Çayı:
İltihap önleyici ve balgam söktürücü özelliği bulunan meyan kökü aynı zamanda astım, bronşit ve solunum sistemi ile ilgili hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Bir fincan için bir çay kaşığı meyan kökü kullanarak çayını demleyebilirsiniz
meftun
Bunu samuelde denemek lazım...
BuzDağı
Tşk ederim : İnsanlık için faydalı olanları Emek verip paylaştığınız için..
eLa
Paylaşım için teşekkürler