Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Elma Çayı Neye İyi Gelir?- Elma Çayı Mucize Şifası


Elma Çayı Neye İyi Gelir?- Elma Çayı Mucize Şifası

Elma Çayı Neye İyi Gelir?

Elma,Çayı Mucize şifası başlı başına yararlı bir meyvedir ve elma kabuklarını çöpe atmak yerine çay yaparak değerlendirebilirsiniz. Elma çayı yapmak için, kırmızı elma veya yeşil elmadan herhangi birini seçebilirsiniz. Elma çayı hazırlanış olarak çok kolay, fayda olarak ise oldukça zengindir. Zira, elma çayı sayesinde fazla kalorilerinizi kolayca yakabilirsiniz. Bunun sonucunda da kilo verebilirsiniz.
Elma kabuklarının üzerin de ursolik asit denilen bir bileşen mevcuttur ve bu bileşen sayesinde, kaloriler yanar. Ayrıca kas kitlelerinizi artırma etkisi de bulunmaktadır. Tüm bu faydaların yanında, Elma Çayı oldukça lezzetli bir içecektir.

İnsan vücudunun olmazsa olmazlarından beyaz kan üretiminde de büyük rol oynayan Elma Çayı, sindirim kolaylaştırıcı özelliğe de sahiptir. A ve C vitamini katkısı da yapan bu içecek, insan vücuduna birçok minerali de kazandırmaktadır(fosfor, demir ve kalsiyum gibi).

Elma Çayı Nasıl Demlenir?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, Elma Çayını hazırlamak için yeşil veya kırmızı elmalardan hangisini seçtiğiniz önemli değildir. Her ikisinden de aynı faydayı ve aynı tadı alacaksınızdır. Elmaların kabuklarını öncelikli olarak yıkamalısınız ve bir taraftan da su ısıtınız. Su kaynadıktan sonra, elma kabuklarını içine atıp, 5 dakika daha kaynamasına müsaade edin. 4 adet elma kabuğunu kaynatmanız kafi( 1 bardak çay için). Kaynama işleminden sonra, 5 dakikada çayınızın soğuması için bekleyiniz. Elma çayınız hazır. Dilerseniz çubuk tarçın atarak değişik bir tat sağlayabilirsiniz



Toplam 2 Yorumlar
SamueL

emeklerınız ınsallah heba olmayacak

Bir cevap bırakın.