Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Koruk Suyu Faydaları Nelerdir? - Koruk Suyu Nelere İyi Gelir?


Koruk Suyu Faydaları Nelerdir?

Koruk Suyu Faydaları Nelerdir?

Ham üzümlere halk arasında koruk meyvesi de denir. Olgunlaşmamış koruk üzümü ezilerek suyu çıkartılır, çıkan asitik meyve suyu ekşiliği ile alternatif bir tat sunar. Tamamen doğal olan bu su, ham haliyle şişelenerek saklanır.
Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla yer alan koruk suyunun yerine ekşi tat almak için şarap veya sirke de kullanılabilir. Avrupa’da yemeklerde ekşilik için şarap kullanımı zaman içinde artarak koruk popüleritesini yitirirken, Anadolu’da kültürel gelenekte koruk kullanımı hala devam etmektedir. Koruk üzümü özellikle Ege mutfağında önemli yere sahiptir.
Koruk Suyu Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Koruk suyu yemeklerden önce iştah açıcı olarak ikram edilebilir.
Sindirimi rahatlatır. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Kabızlığa devadır. Rahatsızlığın devamı halinde hekime gitmek gerekir.
Göz ağrılarına iyi geldiği halk arasında rivayet edilir; ancak göz hastalıkları konusunda hekim desteği alınması tavsiye edilir.
Kurdeşen döken kişilere rahatlatıcı olarak sunulur. Ciltteki kızarıklıklara iyi geldiği bilinir. Hastalığın tedavisi için bir cilt uzmanından görüş alınması önem arz eder.
Özellikle yaz aylarında tüketilen koruk, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Antioksidandır.
Soğuk tüketilir ve serinletici etki verir.
İçerisindeki doğal maya sayesinde bağışıklığın kuvvetlenmesine yardım eder.
Ödem atılmasını sağlar.
Kalbi kuvvetlendirir.
Böbrek taşı atımına yardımcı olur. Böbrek rahatsızlığı bulunanların tedavilerine devam etmesi tavsiye edilirken, doktorlarının onayı ile koruk içerek tedaviyi destekleyebileceklerinin altı çizilir.



Toplam 3 Yorumlar
eSs

Gecen yil izmirde goruk suyu ictim Bukadar guzel olucagini dusunmemistim Cok da faydaliymis

NEFRED

www.lafazan.net

SamueL

Koruk suyu yemeklerden önce iştah açıcı olarak ikram edilebilir. Sindirimi rahatlatır. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Kabızlığa devadır. Rahatsızlığın devamı halinde hekime gitmek gerekir.

Bir cevap bırakın.