Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Bülbül Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? - Bülbül Otu Şifası


Bülbül Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Bülbül Otu, Latince’deki ismi Sisymbrium’dur ve Turpgiller familyasına mensup bir bitkidir. Kuzey Yarım Küre’nin ılıman bölgeleri, Güney Amerika ve Afrika bölgesine yayılmış 90 türü bulunmaktadır. Bitkinin gelişim alanları arasında kumlu topraklar, yol kenarları, kayalık yamaçlar, bozkırlar ve tarlalar bulunmaktadır. Sarı çiçekleri ile dikkat çekmekte olan bitki geliştikten sonra bir, iki ya da daha fazla yıl yaşayabilmektedir.
Bülbül otu tohumlarının içerisinde %30 oranında yağ bulunmaktadır. Bitkinin türlerinin çoğu zehirli ve zararlıdır. Bu neden ile kesinlikle bilinçsiz kullanılmaması gerekir.
Tohumlarının içerisinde barındırdığı bir diğer içerik ise sinigrin glilozitidir ve bitkinin genç hali develer ve koyunlar tarafından tüketilmektedir. Asya ülkelerinde ise bülbül otunun tohumları hardal niyeti ile yenilmektedir. Bülbül otunun zehirsiz türleri halk arasında ilaç niyeti ile kullanılıyor olsa da tıbbi açıdan kanıtlanmış herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Bülbül otunun yararlanılabilecek kısımları kök dışında bitkinin tüm bölümleridir. Bitki çiçek açmadan hemen önce ya da çiçek açtıktan hemen sonra toplanarak, havadar bir yere ince bir örtü şeklinde serilerek gölge alanda kurumaya bırakılır. Fakat bitki kurutulduktan sonra en fazla bir yıl saklanabilmektedir. Bitkinin yeni hasat dönemi geldiğinde yeniden kurutarak yeni dönemde yeni hasattan faydalanmanız önerilmektedir.
Bitkinin tohum kısmı kokusuz olmasına karşılık tadı hardala benzemektedir. Bitkinin belirlenen herhangi bir faydası olmamakla birlikte önerilen ölçüden fazlası kesinlikle tüketilmemelidir.
Bülbül Otu Kullanım Alanları
Bülbül otu geçmişten günümüze idrar söktürücü, bağırsakta oluşan parazitleri düşürücü, yaralara karşı iyileştirici, cilt sorunları ve ishal önleyici olarak kullanılmaktadır.
Bülbül otunu ishal olan kişiler kullanacaksa bitkiden bir çay fincanı çay demlenmeli ve içilmelidir. Yüz derisi gençleştirici ya da sivilce gibi sorunların çözümü için kullanılacaksa bitki ezilerek yaprakları yüze bol miktarda sürüldükten sonra 2 ila 2,5 saat arasında yüzde bekletilir ve yüz ılık su ile yıkanarak kurutulur. Yara iyileştirici etkisinden faydalanabilmek için ise ezilen taze yapraklarının yara olan bölgenin üzerine konulması gerekmektedir. Yaranın durumuna göre bu işlem gün içerisinde en az 1 en fazla 3 defa yapılmalıdır.



Toplam 3 Yorumlar
meftun

Bülbülüm altın kafes te geldi aklıma...

SamueL

Bunlardan bızım buralarda cok varr

Can User

sıfalı oldugunu nerden bılıyrlar acaba

Bir cevap bırakın.